Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nagy parancsolat
  2020-10-15 07:29:30, csütörtök
 
  A nagy parancsolat
(A szeretet parancsolata)

,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. ...Szeresd felebarátodat, mint magadat." (Mt 22,37.39)

Azt szokták mondani, hogy a szeretet parancsolata a törvény summája. Ez félrevezető lehet. Ha valaki a ,,summa" szón olyan rövid mondást ért, mely megragadja a lényeget, de mellőzi a részleteket, akkor nem szabad azt mondanunk, hogy a szeretet parancsolata summa. Csak olyan értelemben a törvény summája, ahogy a tenger az összes folyónak a summája. A szeretetre felszólító parancs szélesebb területet ölel fel, mint az összes parancs.
Az emberi kötelességek ,,végösszege" ez. Isten nem többet és nem kevesebbet kíván, mint azt, hogy szeressük őt mindenek felett, és szeressük felebarátunkat, mint magunkat. Ha holnaptól kezdve minden ember elkezdené szeretni Istent mindenek felett, és szeretni a felebarátját úgy, ahogy most önmagukat szeretik, akkor hamarosan egy új világban élnénk: Isten országa (királysága) jönne el.
Szeretnünk kell Istent szellemi képességeinkkel, akaratunkkal és érzelmeinkkel. Egész valónkkal kell szeretnünk őt. Lehetetlen elmagyarázni, hogy mit jelent ez. Tanulmányoznunk kell az Istent szeretők életét, ahogy megismerjük őket a Bibliában. Különösen is Jézus élete és tettei tanítanak meg minket arra, hogy mit jelent Istent szeretni.
És szeretnünk kell felebarátainkat, mint magunkat. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy kell törődnünk azokkal, akiket Isten utunkba hoz, mint ahogy magunkkal törődünk.
Ez a két parancsolat összefügg egymással. A második ,,hasonló" az elsőhöz. Ezzel azt mondjuk, hogy amikor az Istennel való kapcsolatunk jó, akkor a felebarátunkkal való kapcsolatunk is jó lesz. Ha azonban nem tudjuk szeretni felebarátunkat, akkor nem szeretjük Istent sem, mivel a második ,,hasonló" az elsőhöz.
Isten szeretetet parancsol. Nemcsak ezt mondja: ,,Járj templomba, és végezd el munkádat. Légy becsületes, tiszta és igazmondó." Ő azt mondja, hogy szeretnünk kell. És senki sem szerethet egyszerűen csak úgy, hogy eltökéli azt magában. Önfegyelemmel elérhetjük, hogy sok rossz dologtól tartózkodni fogunk. De önfegyelemmel nem tudjuk megtenni az egyetlen szükséges dolgot, ti. azt, hogy szeressünk.
Csak akkor szerethetünk, ha Jézus Lelke irányítja életünket.

Napi gondolat
Több szeretetre van szükséged! Fogalmazz meg egy imát ezzel kapcsolatban, kérve, hogy a Szentlélek egyre inkább irányítsa életedet.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: felebarátunkkal, felebarátainkat, tanulmányoznunk, képességeinkkel, felebarátunkat, érzelmeinkkel, felebarátodat, önfegyelemmel, kötelességek, elmagyarázni, akaratunkkal, felebarátját, kapcsolatunk, szerethetünk, kapcsolatban, parancsolata, félrevezető, részleteket, parancsolat, kuyvenhoven, tartózkodni, megismerjük, értelemben, szeretnünk, becsületes, lehetetlen, megragadja, szeretetre, királysága, elérhetjük, végösszege, kevesebbet, szeressünk, felszólító, egyszerűen, szentlélek, nagy parancsolat, szeretet parancsolata, törvény summája, összes folyónak, szeretetre felszólító, összes parancs, emberi kötelességek, második „, felebarátunkkal való, egyetlen szükséges, imát ezzel, Jézus Lelke, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
S a dalok tanulsága  Az idő elsodorja létezésünk  Szent György nap  Paul David Tripp Április 24  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Életművészet  Jó éjt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Maradék idő  Pillangó  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Idézetek a barátságról  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szent György nap  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Föld napja  Fodor Ákos költő,  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Paul David Tripp Április 25  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Különös!  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Alakot vált...  A Föld napja  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Amit átélünk,  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Környezetvédelem  Idézetek a barátságról  Sokkal bölcsebb a természet,  Életművészet  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Ma 
Bejegyzés Címkék
nagy parancsolat, szeretet parancsolata, törvény summája, összes folyónak, szeretetre felszólító, összes parancs, emberi kötelességek, második &#8222, felebarátunkkal való, egyetlen szükséges, imát ezzel, felebarátunkkal, felebarátainkat, tanulmányoznunk, képességeinkkel, felebarátunkat, érzelmeinkkel, felebarátodat, önfegyelemmel, kötelességek, elmagyarázni, akaratunkkal, felebarátját, kapcsolatunk, szerethetünk, kapcsolatban, parancsolata, félrevezető, részleteket, parancsolat, kuyvenhoven, tartózkodni, megismerjük, értelemben, szeretnünk, becsületes, lehetetlen, megragadja, szeretetre, királysága, elérhetjük, végösszege, kevesebbet, szeressünk, felszólító, egyszerűen, szentlélek, szeretetet, irányítja, összefügg, irányítsa, szeressük, szükséges, életünket, hamarosan, önmagukat, istenedet, elkezdené, szélesebb, magunkkal, holnaptól, szerethet, törődnünk, területet, igazmondó, templomba, parancsol, bibliában, különösen, tanítanak, fogalmazz, lelkedből, mondanunk, szívedből, szükséged, egymással, valónkkal, szeretjük, dologtól, mindenek, eltökéli, magunkat, istennel, ugyanúgy, szeretet, elmédből, munkádat, szeretők, szeretni, szellemi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7519
  • e Hét: 41295
  • e Hónap: 70607
  • e Év: 258409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.